Ni to omlet ni to pizza

0 (0 ocen)

przekąska na ciepło

Składniki:

  • 1 jajko
    1 łyżka majonezu
    2 łyżki mąki
    3 łyżki mleka
    piri piri do smaku
    sól do smaku
    1 drobiowa cienka parówka
    2 łyżki posiekanego szczypiorku
    2 koktajlowe pomidorki
    2 łyżki startego żółtego sera
    olej do smażenia

Ni to omlet ni to pizza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotować miseczkę, umieścić w niej jajko, majonez, mąkę, mleko i przyprawy i wymieszać gęste ciasto.
    Parówkę i umyte pomidorki koktajlowe pokroić na plasterki.
    Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju, wyłożyć rozmieszaną masę i uformować koło.
    Na wierzch położyć pomidorki, parówkę, szczypiorek i posypać wszystko serem.
  • 2. Na koniec oprószyć odrobiną piri piri.
    Całość przykryć pokrywką i dusić na małym ogniu do momentu roztopienia się sera.
    Podawać na ciepło z ketchupem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy