Niby-tiramisu z mango

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszny deser w innej wersji.

  • 30 min

Składniki:

  • MUS Z MANGO:

    1 duże, dojrzałe mango
    1/2 banana
    1/3 galaretki o smaku mango-marakuja, rozpuszczonej w kilku łyżkach wrzątku


    MASA:

    250g mascarpone
    200ml kremówki
    cukier puder do smaku


    DODATKOWO:

    kilka biszkoptów
    herbata o smaku mango (np. Lipton)

Niby-tiramisu z mango - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. MUS:
    Mango i banana obrać ze skórki, zblendować. Dolać galaretkę, wymieszać, schłodzić.

    MASA:
    Kremówkę ubić na sztywno, dodając pod koniec cukier puder. Do ubitej śmietanki dodać mascarpone, zmiksować.

    SKŁADANIE:
    Na dno szklaneczki położyć biszkopcik namoczony w herbacie, na to warstwę kremu, znów namoczony biszkopcik, krem i na wierzchu warstwa musu z mango.
    Całość schłodzić w lodówce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy