Niedzielna surówka z młodej kapusty

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Gdy tylko młoda kapusta zagości w sklepach,kupuję ją,aby zrobić dla całej rodziny pyszną i zdrową surówkę.

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • główka młodej kapusty
    pół ogórka zielonego
    1 średni pomidor
    koperek (może być mrożony)
    2 łyżki majonezu
    łyżka octu
    łyżeczka przyprawy uniwersalnej

Niedzielna surówka z młodej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Kapustę szatkujemy,wsypujemy do miski.Ogórka nie obieramy,razem z pomidorem kroimy w kostkę.Koperek siekamy na drobno,wszystko łączymy z kapustą,dodajemy przyprawę uniwersalną,oraz majonez i ocet,dokładnie mieszamy.Podajemy z frytkami,lub do dań mięsnych.

Porady

Surówkę przygotowujemy 40 minut przed podaniem,wtedy ma lepszy smak.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy