Nietypowe zraziki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Liście kapusty wrzucamy do wrzącej wody na kilka minut lub do mikrofali na 1 minutkę.
Z papryki usuwamy nasiona, kroimy na cienkie podłużne paski.
Ogórki również kroimy wzdłuż na 4 części.
Mięso kroimy w plastry, rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą.
2.Na każdym kawałku mięsa układamy połowę lub ¼ liścia w zależności, jaki jest duży, musi przykrywać prawie całe mięso.
3.Na kapuście kawałek papryki oraz ogórka.
4.Zawijamy brzegi i zwijamy w roladki.
5.Panierujemy w mące pszennej.
6.Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
7.W garnku gotujemy wodę około ½ litra i przekładamy roladki, gotujemy do chwili, kiedy mięso będzie miękkie.
8.Po ugotowaniu przekładamy roladki do naczynia a sos przelewamy przez sitko do rondelka.
9.Wlewamy koncentrat pomidorowy i wsypujemy zioła, dwie minutki gotujemy.
Komentarze