Norweska zupa cebulowa

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 2 osób

Jestem pielęgniarką i pedagogiem. Kolekcjonuję książki kucharskie. Kocham jeść. Ostatnio gotuję tylkodla siebie, jednak nie narzekam. Wszystkim polecam tę smaczną zupę.

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • ● 1,75 litra wywaru lub bulionu z kostki
    ● 2 łyżki masła
    ● 2 ząbki czosnku
    ● 6 cebul
    ● 2 łyżeczki ostrej musztardy
    ● pieprz
    ● sól
    ● liść laurowy
    ● 5-10 dag żółtego sera
    ● białe pieczywo
    ● oliwa

Norweska zupa cebulowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Norweska zupa cebulowa 1. Cebule i czosnek obieramy.
    Cebule kroimy w cienkie krążki,
    czosnek drobno siekamy i podsmażamy
    w garnku na maśle, aż
    cebula zmięknie. Następnie wlewamy
    bulion, dodajemy musztardę
    i liść laurowy.
  • 2. Gotujemy ok. 45 minut, doprawiamy
    solą i pieprzem.
  • 3. Zupę podajemy z grzankami
    przygotowanymi z białego pieczywa
    pokrojonego w kostkę
    i podsmażonego na oliwie. Posypujemy
    startym serem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_11-2009

Komentarze

Podobne przepisy