Nototenia w sezamie

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczna rybka , tuszki są niewielkie, bardzo delikatne w smaku.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5 kg nototenii
    1 jajko
    2 łyżki bułki tartej
    2 łyżki sezamu
    1 łyżka mąki
    przyprawa do ryb lub pieprz cytrynowy
    olej do smażenia

Nototenia w sezamie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybki oczyszczamy z łusek, myjemy i osuszamy.
    Nacieramy przyprawą do ryb i odstawiamy na pół godziny do lodówki.
    Panierujemy w mące, jajku (rozmąconym) i bułce wymieszanej z sezamem i smażymy na złoto na oleju.
    Podajemy z pieczywem lub ryżem i surówką z kiszonej kapusty.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy