Nutellowa rozkosz

0 (0 ocen)

  • 40 min

W myśl zasady małe jest piękne tym niepozornym wypiekiem można trafić w gust najbardziej wybrednych smakoszy.

  • 40 min

Składniki:

  • Składniki na 5 babeczek:
    5 łyżek mąki,
    ¾ łyżeczki proszku do pieczenia,
    2 łyżki kakao,
    2 łyżki cukru,
    4 jajka,
    3 łyżki oleju,
    3 łyżki mleka,
    4 łyżki Nutelli lub innego kremu czekoladowego do kanapek,
    1 mały kubek śmietany 30% lub 36%,
    garść owoców do ozdobienia

Nutellowa rozkosz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wsypać kolejno suche składniki, a potem wlać mokre. Całość zmiksować blenderem. Płynną masę przelać do foremek na babeczki lub kokilek, wypełniając je do połowy. Wstawić foremki do nagrzanego piekarnika i piec 20-25 minut w temperaturze 200 °C. W czasie stygnięcia babeczek ubić śmietanę. Po wystygnięciu ciasta wyjąć babeczki z foremek i odciąć niewielką wypukłą warstwę z góry, tak aby wierzch ciasta móc przyozdobić bitą śmietaną i ulubionymi owocami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy