Nutellowe z musem

0 (0 ocen)

  • 60 min

To ciasto bardzo zasmakowało moim rodzicom, kiedy zrobiłam je po raz pierwszy z koleżanką. Wspaniałe do wspólnej kawy ze znajomymi lub rodzinką.

  • 60 min

Składniki:

  • Spód: paczka sucharów, 400 g nutelli
    Biała warstwa: 500 ml śmietanki kremówki, 2 łyżki żelatyny, 1 opakowanie serka homogenizowanego
    Wierzch: maliny, truskawki, jagody ( według własnego smaku), 2 galaretki

Nutellowe z musem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zmielić suchary, wymieszać wraz z nutellą. Rozprowadzić na blasze. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości wody, przestudzić. Bitą śmietanę ubić, połączyć delikatnie mieszając z serkiem. Dodać przestudzoną żelatynę i ponownie wymieszać. Wylać masę na spód z sucharów i nutelli. Schłodzić. Owoce zmiksować blenderem, galaretkę rozpuścić w połowie litra wody i gęstniejącą połączyć z owocami. Mus wylać na schłodzone ciasto i ponownie odstawić do zastygnięcia.

Porady

Galaretkę dodaję zawsze cytrynową, ponieważ idealnie pasuje do wszystkiego, ale każdy może robić według własnego uznania.

Komentarze

Podobne przepisy