O sadze zmierzch - czyli tort brzoskwiniowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki na ciasto przełożyć na stolnicę i starannie zagnieść.Następnie owinąć folią spożywczą i włożyć na 1 godz. do lodówki, po czym 2/3 ciasta wylepić formę. Ponakłuwać je równomiernie za pomocą widelca.Piec przez 15 min.w temperaturze 180 stopni.
2.Trzy jajka rozbić.Żółtka oddzielić od białek.Białka ubić na sztywną piane.Żóltka utrzeć z 1 szklanką cukru i margaryną na gładką masę.Dodać ser i budynie , a na końcu ubitą pianę i delikatnie wymieszać.Przełożyć na ciasto.
3.Brzoskwinie osączyć ,podzielić na małe cząstki i ułożyć na masie serowej.5 białek ubić na sztywną pianę.Pod koniec ubijania dodać 3/4 szklanki cukru i 2 łyżki mąki ziemniaczanej.Pianę rozłożyć na brzoskwiniach.Na wierzch zetrzeć resztę ciasta.Piec ok.1 godz. w temperaturze 180 stopni.
Komentarze