Słodko-kwaśna ryba w połączeniu z ziemniakami i pomidorkami koktajlowymi na ciepło. Gotowanie na parze pozwala zachować w produktach większość witamin.
Składniki:
400 g. fileta z pstrąga łososiowego
1 łyżka słodkiej musztardy
sok z 1/2 cytryny
1 łyżeczka pieprzu cytrynowego
szczypta soli
3 gałązki pomidorków koktajlowych cherry
8 średniej wielkości ziemniaków
świeżo mielona sól
świeżo mielony pieprz
Pstrąg łososiowy z pomidorkami cherry i ziemniakami na parze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pstrąga myjemy ,osuszamy na ręczniku papierowym , kroimy na zgrabne porcję.
2.Musztardę mieszamy z sokiem z cytryny , pieprzem cytrynowym i solą.
Nacieramy rybę , odstawiamy na 1-2 h. do lodówki.
3.Pomidorki koktajlowe myjemy.
Ziemniaki obieramy , myjemy , kroimy w ćwiartki.
W naczyniu go gotowania na parze , parowarze układamy ziemniaki , oprószamy je świeżo mieloną solą i pieprzem.
Komentarze