OBIAD PROSTO Z PATELNI

0 (0 ocen)

  • 40 min

Przepis na to danie powstał dziś po otwarciu lodówki

  • 40 min

Składniki:

  • Farsz
    kawałek boczku
    kawałek kiełbasy toruńskiej
    cebula
    kukurydza konserwowa
    oregano
    bazylia
    czosnek granulowany
    ostra papryka (do smaku)
    koncentrat pomidorowy

    Naleśniki
    0,5 l wody gazowanej
    0,5 l mleka
    2 jajka
    0,5 kg mąki
    szczypta soli
    1/4 szklanki oleju
    szczypta sody

    ser żółty
    papryka słodka w proszku

Obiad prosto z patelni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kiełbaskowy farsz 1. Kiełbasę i boczek kroimy w małą kosteczkę, wytapiamy na GŁĘBOKIEJ PATELNI jeżeli tłuszczu mamy za mało dolewamy odrobinę oleju. Cebulę obieramy i siekamy w kostkę dokładamy do smażącej się kiełbasy i podsmażamy do momentu, aż cebula będzie miękka. Gdy wszystko już mamy dokładnie usmażone dokładamy koncentrat pomidorowy, przyprawiamy ziołami i czosnkiem na końcu wsypujemy kukurydzę, wszystko dokładnie mieszamy i zestawiamy z ognia.
  • naleśniki na patelni 2. Mleko, wodę, jajka, mąkę, sól, olej i sodę mieszamy dokładnie na jednolite ciasto tak aby nie było grudek. Rozgrzewamy PATELNIĘ DO NALEŚNIKÓW i smażymy cienkie naleśniki.
  • do zapieczenia 3. Naleśniki przekładamy naszym farszem, zwijając je w koperty albo rulonik. Układamy na blaszce posypujemy startym żółtym serem i czerwoną papryką. Zapiekamy w temperaturze 150 stopni przez 15 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy