Gotową, „sałatkę” podajemy na ciepło. To pyszny obiadowy dodatek do młodych ziemniaków, ale nie tylko! Można podać ją także jako samodzielny posiłek.Warzywa nie tylko kolorystycznie, ale także smakowo zachwycają smakiem:).POLECAM!
Obiadowa fasolka z marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Marchew obieramy. Obraną kroimy w cienkie słupki. Tak przygotowaną gotujemy około 6 minut w lekko osolonej wodzie. Gotową odsączamy z wody.
2.Fasolkę myjemy, usuwamy końcówki i także gotujemy do miękkości w lekko osolonej wiedzie. Gotową odsączamy.
3.Na suchej patelni rumienimy słonecznik.
4.Na oddzielnej patelni rozpuszczamy masło. Do gotowego dodajemy przygotowane warzywa i delikatnie je obsmażamy. W trakcie podgrzewania dodajemy miód, przyprawy do smaku oraz słonecznik.
Komentarze