Obiadowa fasolka z marchewką

0 (0 ocen)

Gotową, „sałatkę” podajemy na ciepło. To pyszny obiadowy dodatek do młodych ziemniaków, ale nie tylko! Można podać ją także jako samodzielny posiłek.Warzywa nie tylko kolorystycznie, ale także smakowo zachwycają smakiem:).POLECAM!

Składniki:

  • Składniki:
    • 400 gram zielonej fasolki szparagowej,
    • 3 marchwie,
    • 4 dag masła,
    • 1 łyżeczka miodu prawdziwego,
    • 3 łyżki słonecznika łuskanego,
    • świeżo mielony kolorowy pieprz,
    • świeżo mielony cytrynowy pieprz,
    • świeżo mielona sól morska,
    • woda do gotowania warzyw,
    • sól do gotowania warzyw

Obiadowa fasolka z marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ugotowana marchew 1. Marchew obieramy. Obraną kroimy w cienkie słupki. Tak przygotowaną gotujemy około 6 minut w lekko osolonej wodzie. Gotową odsączamy z wody.
  • gotowanie fasolki 2. Fasolkę myjemy, usuwamy końcówki i także gotujemy do miękkości w lekko osolonej wiedzie. Gotową odsączamy.
  • rumienienie słonecznika 3. Na suchej patelni rumienimy słonecznik.
  • obsmażanie 4. Na oddzielnej patelni rozpuszczamy masło. Do gotowego dodajemy przygotowane warzywa i delikatnie je obsmażamy. W trakcie podgrzewania dodajemy miód, przyprawy do smaku oraz słonecznik.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy