Obiadowy kebab

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 10 min

Serdecznie polecam

  • 2 godz. 10 min

Składniki:

  • 0,5 kg karkówki bez kości
    1 łyżka przyprawy Gyros-Kebab
    Sól, pieprz, papryka słodka
    papryka ostra, czosnek mielony, majeranek
    olej

    SOS CZOSNKOWY:
    1 jogurt grecki mały
    2 ząbki czosnku
    1 łyżeczka koperku
    szczypta soli

Obiadowy kebab - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić w paseczki, włożyć do miski, dodać wszystkie przyprawy, polać łyżką oleju. Dobrze wymieszać, przykryć folią aluminiową i schować do lodówki na dwie godz.

    SOS CZOSNOWY:
    Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Lekko posolić, dodać koperek i wymieszać z joguretm greckim.

    Po zamarynowaniu mięsa, rozgrzać patelnie z małą ilością tłuszczu. Mięso układać pojedyńczą warstwą i smażyć na średnim ogniu.

Porady

Kebab najlepiej smakuje z frytkami i surówką z białej kapusty. Ja akurat posiadałam w domu tylko ogórki w zalewie musztardowej własnej roboty.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy