Obiadowy talerz pychotka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.2 cebule pokrojone w kostkę usmaż na 2 łyżkach oleju, dodaj słodka paprykę i wymieszaj. Następnie dodaj mięso pokrojone w kostkę i przyprawy. Smaż do czasu aż mięso będzie miękkie, podlewając co jakiś czas wodą. 1 łyżkę mąki rozprowadź w 1/4 szklanki zimnej wody i zagęść sos.
2.W czasie gdy mięso się smaży ugotuj ryż i zrób surówkę.
3.Kapustę pekińską drobno poszatkuj, marchewkę i ogórka zetrzyj, wymieszaj, dodaj sos koperkowo-ziołowy, trochę oleju, soli i cukru do smaku. SMACZNEGO!
Porady
Jeśli lubi ktoś sos sojowy, można dodać 1 łyżkę do sosu, będzie mieć ciekawy smak.
Komentarze