OBIADOWY TALERZ PYCHOTKA

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób

Danie jest tak pyszne, że każdy prosi o dokładkę.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • Na gulasz: 1 kg łopatki, 2 cebule, 1 łyżka słodkiej papryki, ziele angielskie, liść laurowy, kminek;
    Surówka: kapusta pekińska, sos sałatkowy koperkowo-ziołowy, 1 marchewka, ogórek kiszony
    2 woreczki ryżu

Obiadowy talerz pychotka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 2 cebule pokrojone w kostkę usmaż na 2 łyżkach oleju, dodaj słodka paprykę i wymieszaj. Następnie dodaj mięso pokrojone w kostkę i przyprawy. Smaż do czasu aż mięso będzie miękkie, podlewając co jakiś czas wodą. 1 łyżkę mąki rozprowadź w 1/4 szklanki zimnej wody i zagęść sos.
  • 2. W czasie gdy mięso się smaży ugotuj ryż i zrób surówkę.
  • 3. Kapustę pekińską drobno poszatkuj, marchewkę i ogórka zetrzyj, wymieszaj, dodaj sos koperkowo-ziołowy, trochę oleju, soli i cukru do smaku. SMACZNEGO!

Porady

Jeśli lubi ktoś sos sojowy, można dodać 1 łyżkę do sosu, będzie mieć ciekawy smak.

Komentarze

Podobne przepisy