Ocet miętowo-cytrynowy

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Taki ocet jest doskonały zwłaszcza do sałatek. Ma piękny aromat i niewiele kosztuje.

  • 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 szklanki octu 6%
    4 gałązki mięty pieprzowej
    5 cm. po długości i 1 cm. po szerokości skórki z cytryny
    5 ziaren czarnego pieprzu
    2 listki layrowe

Ocet miętowo-cytrynowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Skórkę cytryny kroje w paseczki, dodaje do niej miętę, ziarna pieprzu, listki laurowe i zalewam octem, zakręcam. Odstawiam na 14 dni. Po tym czasie przecedzam przez gazę i nalewam do butelki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy