Odmładzający murzynek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę, sodę- przesiać, odłożyć.
W garnku - cukier wymieszać z kakao, dodać mleko i wymieszać. Dodać masło, doprowadzić do wrzenia, gotować przez 1 - 2 minuty, wystudzić. Do wystudzonej masy dodać przesianą mąkę wymieszaną z sodą. Dodać powidła/dżem, jagody goji i wymieszać łyżką.
Białka ubić na sztywną pianę. Powoli dodawać żółtka i nadal ubijać. Ubitą masę dodać do ciasta i delikatnie wymieszać łyżką.
Piec 45 minut do godziny w temperaturze 180°C w formie wysmarowanej masłem i oprószonej mąką pszenną (piekłam w formie o średnicy 25 cm). Polać polewą kakaową.
Komentarze