Odsmażana kapusta kartoflana

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Dostałam od mamy słoik kapusty kartoflanej, oczywiście można ją odgrzać zwyczajnie na śmietanie, ale chciałam dodać kawałek od siebie i zrobić odświętną wersję tego dania.

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 4 łyżki wiejskiej śmietany
    1 l słoik kapusty kartoflanej
    grubo tary parmezan
    cienkie plasterki szynki paleta serrana
    oliwa truflowa
    pieprz, płatki chili

Odsmażana kapusta kartoflana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • odsmażana kapusta kartoflana 1. Na patelnię wlewamy śmietanę, wykładamy kapustę - odgrzewamy na małym ogniu, mieszając co jakiś czas (odgrzewamy przez około 15-20 min), gorącą kapustę kartoflaną wykładamy na talerze, posypujemy szynką, serem, posypujemy pieprzem i płatkami chili, skrapiamy oliwą truflową.

Porady

przepis podstawowy na to danie znajdziecie u mojej Mamy, która robi najsmaczniejszą kapustę kartoflaną: https://www.przyslijprzepis.pl/przepis/kapusta-kartoflana-pod-ta-nazwa-kryje-sie-danie-ktore-nie-ma-nic-wspolnego-z-kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy