Ognista papryka na zimę

0 (0 ocen)

  • 60 min

Wspaniale rozgrzewa w chłodne, zimowe dni.

  • 60 min

Składniki:

  • zalewa:
    5 szklanek wody
    1 szklanka octu
    1/2 szklanki cukru
    1/2 łyżki soli
    3 czubate łyżki miodu
    zielone gałązki kopru
    dodatkowo kilogram papryczek chili
    Przyprawy:
    liść laurowy
    gorczyca
    pieprz
    ziele angielskie
    czosnek

Ognista papryka na zimę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę oczyszczamy i rozkładamy do słoików. Do każdego słoika wkładamy po 1 liściu laurowym, po kilka ziaren gorczycy i pieprzu. 3-4 ziarna ziela angielskiego, 2 ząbki czosnku,2-3 gałązki kopru. Zalewamy wymieszaną zalewą ( nie gotowaną). Zakręcamy słoiki i pasteryzujemy 7 minut od czasu zagotowania.

Porady

W podobny sposób możemy włożyć

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy