Ognista potrawka fasolkowa

0 (0 ocen)

  • 60 min

Lekki, warzywny obiad z ostrym pazurem :)

  • 60 min

Składniki:

  • 2 filety z udek kurczaka
    2 cebula
    40 dkg fasolki szparagowej
    3 pomidory
    1 marchewka
    4-5 ząbków czosnku
    2 papryczki kajeńskie
    sól, pieprz
    słodka papryka
    zioła prowansalski

Ognista potrawka fasolkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę ugotować na półtwardo. Cebulę pokroić i zeszklić w rondlu. Dodać pokrojone mięso i marchewkę, podsmażyć. Dodać pomidory, przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekane papryczki i przyprawy. Dusić pod przykryciem aż pomidory zaczną się rozpadać. Na koniec dodać pokrojona fasolkę, poddusić jeszcze 5-10 minut i doprawić do smaku. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy