Ogniste jajka panierowane

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 10 osób

Jajka no ostro coś dla fanów wyrazistych smaków.

  • 40 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • Na 10 połówek jaj
    6 jajek (jedno do panierowania)
    Panierka
    papryczka chili ( ew. sos piri piri, lub sproszkowane )
    1 łyżka płaska majonezu
    1 łyżka serka twarogowego mielonego
    łyżeczka masła
    sól
    pół łyżeczki przecieru pomidorowego

Ogniste jajka panierowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo.
    ✔Następnie panierować 2 razy ,lekko dociskając panierkę.
    ✔Wrzucić na rozgrzany olej i smażyć chwilę na złoty kolor.
    ✔Przekroić na połowę, oddzielić żółtka.
    ✔Do żółtek dodać przyprawy,serek,majonez,zblendować.
    ✔Faszerować jajka .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy