OGÓREK FASZEROWANY fasolką szparagową w otrębach

0 (0 ocen)

Proste wykonanie, dobrze smakuje w połaczeniu z surówka z białej kapusty, marchewki, pory i zurawiny suszonej oraz z buraczkami z chrzanem i młodymi ziemniaczkami.......

Składniki:

  • fasolka szparagowa żołta 20.0 dekagramów
    otręby pszenne 0.2 szklanki
    otręby owsiane 0.2 szklanki
    masło 5.0 łyżek
    duzy ogórek swiezy 1.0 sztuka
    ziemniaczki młode ugotowane + koperek ilosc wg uznania
    dwa rodzaje surówek ilosc wg uznania
    sól do smaku

Ogórek faszerowany fasolką szparagową w otrębach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórek myjemy, obieramy i wydrazamy srodek (miazsz).

    Fasolkę myjemy, obcinamy koncówki i gotujemy ok. 10 minut na parze.
  • 2. Roztapiamy masło na patelni (lub inny tłuszcz) wsypujemy fasolke, lekko oracamy i posypujemy mieszanką otrąb pszennych i owsianych, chwilke podsmazamy. Gotową fasolką faszerujemy ogórka, ktorego mozemy wczesniej lekko nasolic, aby zmiękł, ale nie koniecznie jesli ktos lubi chrupiace ogórki. Podajemy z surówkami i młodymi ziemniaczkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy