Ogórek na dwa kęsy

0 (0 ocen)

Bardzo lubię przyrządzać takie szybkie i smaczne przekąski, które znikają ze stołu w mgnieniu oka:)

Składniki:

  • ogórek wąż,
    małe opakowanie serka naturalnego,
    łyżka posiekanego koperku,
    łyżka posiekanej natki pietruszki,
    2 rzodkiewki,
    3 plasterki szynki,
    sól, pieprz,
    szczypta przyprawy do tzatziki.

Ogórek na dwa kęsy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórka umyć, osuszyć i pokroić na plastry grubości ok. 2 cm. W środku delikatnie wydrążyć łyżeczką, by powstały niewielkie wgłębienia.
  • 2. Miąższ ze środka drobno posiekać, wymieszać z serkiem, koperkiem, natką. Doprawić przyprawą do tzatziki oraz solą i pieprzem.
  • 3. Do środka ogórka nakładać masę serową. Na wierzchu ułożyć po maleńkim ruloniku zwiniętym z szynki oraz po plasterku rzodkiewki. Udekorować koperkiem i natką.

Komentarze

Podobne przepisy