Ogórek z selerową pastą

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 60 min

Mam 22 lata. Pracuję i studiuję zaocznie. Często wymyślam dla bliskich zdrowe przekąski

  • 60 min

Składniki:

  • ● seler
    ● 1-2 ziemniaki
    ● cebula
    ● ok. 150 ml oleju
    ● sól
    ● pieprz
    ● ogórek
    Do dekoracji:
    ● 2-3 gałązki koperku
    ● kilka rzodkiewek

Ogórek z selerową pastą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Selera obieramy, myjemy
    i kroimy w kawałki. Gotujemy,
    a następnie studzimy.
    Cebulę obieramy
    i gotujemy do
    miękkości. Ziemniaki
    szorujemy i gotujemy
    w mundurkach.
    Studzimy.
    Obieramy i ścieramy
    z selerem i cebulą
    na tarce
    o małych oczkach
    (lub mielimy).
  • 2. Warzywa doprawiamy
    i ucieramy na gładką masę,
    dodając stopniowo olej.
  • Ogórek z selerową pastą 3. Koperek, rzodkiewki i ogórka
    myjemy i osuszamy. Ogórka
    kroimy w plastry i nakładamy
    po porcji pasty. Dekorujemy
    rzodkiewkami i koperkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_01-2012

Komentarze

Podobne przepisy