Ogórki faszerowane kozim serem

0 (0 ocen)

  • 20 min

Idealna propozycja na wielkanocne śniadanie ale również jako przekąska :)

  • 20 min

Składniki:

  • 2 zielone ogórki
    100 g białego sera chudego
    100 g koziego sera
    3 łyżki jogurtu naturalnego
    2 ząbki czosnku
    pieprz świeżo zmielony
    sól morska

    Dekoracja:
    listki mięty

Ogórki faszerowane kozim serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0uscdif 1. Ogórka umyj, obierz i pokrój na 4 lub 6 centymetrowe słupki. Za pomocą małej łyżeczki usuń część miąższu, aby powstało zagłębienie.
  • 2. Tak przygotowane ogórki posyp delikatnie solą i odstaw na 10 minut, by puściły wodę.
  • 3. Ser twarogowy i ser kozi połącz z jogurtem naturalnym, dokładnie wymieszaj. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Dopraw solą i pieprzem.
  • image-0s9fox9 4. Następnie napełnij wydrążone ogórki serem, posyp świeżo zmielonym pieprzem i udekoruj listkami mięty.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy