Ogórki kanapkowe

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 1 osoby

bardzo smaczne, słodko-kwaśne ogórki

  • 60 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 2 kilogramy ogórków
    4 szklanki wody
    1,5 szklanki octu
    2 szklanki cukru
    1 łyżka soli
    ziele angielskie
    liść laurowy

Ogórki kanapkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki umyć. Odciąć końcówki. Pociąć na plastry wzdłuż ogórka. Najlepiej zrobić to na szatkownicy. Do umytych i wyparzonych słoików włożyć 2 ziarna ziela angielskiego i 1 liść laurowy oraz ogórki. Wodę zagotować z octem, cukrem i solą. Ostudzić. Zimną zalewę wlać do słoików z ogórkami. Słoiki zakręcić i pasteryzować 10 minut. Wyjąć i odwrócić do góry dnem. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy