OGÓRKI KISZONE

0 (0 ocen)

  • 14 min

WYCHODZĄ TWARDE I NAPRAWDĘ SMACZNE

  • 14 min

Składniki:

  • 3 kg ogórków
    1 litr wody
    koper
    chrzan
    liść czarnej porzeczki
    liść wiśni
    liść dębu
    czosnek

Ogórki kiszone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki układamy w słoikach , wkładamy po 1 ząbku czosnku po jednym liściu wiśni, porzeczki i dębu , koper i chrzan . Zalewamy wodą. pozostawiamy na 3 dni lekko tylko przykręcone a potem wynosimy do piwnicy.

Porady

pozostawiamy na 3 dni lekko tylko przykręcone a potem wynosimy do piwnicy. Słoiki najlepiej ustawić na tacy. liście dodają ciemnego koloru i twardości ogórkom

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy