Ogórki konserwowe

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min
  • Dla 8 osób

Sezon w pełni a wiec warto wykorzystać go w 100%.

  • 1 godz. 40 min
  • Dla 8 osób

Składniki:

  • Zalewa:
    1l wody
    1/2szkl octu
    3łyżeczki soli
    8łyżek cukru

    Do słoika:
    2ziela angielskie
    6ziaren pieprzu ziarnistego
    Pare ziaren gorczycy
    Koper-gałązka
    Ząbek czosnku
    2plasterki chrzanu z korzenia
    2plastry czerwonej papryki
    Marchewka

Ogórki konserwowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki na zalewe łączymy ze sobą.Zagotować i zalać słoiki wrzątkiem, pasteryzowac ok 7min, zakręcić i odwrócić do góry dnem aż wystygną.
  • 2. Ogórki i paprykę kroimy w paski, marchewkę i chrzan w plastry. Wkładamy do słoików razem z resztą przypraw.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy