Ogórki małosolne

0 (0 ocen)

  • 72 godz. 20 min

Pysznie chrupiące, mocno czosnkowe po prostu niebo w gębie.

  • 72 godz. 20 min

Składniki:

  • 1 kg ogórków
    1 litr wody
    1 łyżka soli kamiennej
    3 – 4 cm chrzanu
    1/2 główki czosnku
    koper / koszyczki /

Ogórki małosolne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ogórki małosolne 1. Ogórki myjemy obcinamy końcówki, układamy w wyparzonym słoju. Układamy na zmianę z koprem czosnkiem / ząbków czosnku nie obieramy ! dajemy w łupinkach lekko rozgnieciony / pokrojonym chrzanem. Zalewamy wodą z solą. Ja zalewam ciepłą. Czekamy około 3 dni ale to zależy jak ciepło mamy w domu. Pycha !

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy