OGÓRKI NA ZUPĘ STARTE

0 (0 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

nie kisze najpierw w beczkach,od razu robię w słoiki i są super na zupę.

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • składniki:3 kg większych ogórków,
    3 łyżki soli kamiennej,
    kawałek kopru,
    plasterek czosnku,
    kawałek chrzanu.

Ogórki na zupę starte - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. wykonanie:Świerze ogórki zetrzeć na tarce,posolić,dokładnie wymieszać.Do słoików po drzemie wkładać koper,czosnek i chrzan,napełnić startymi ogórkami razem z wytworzoną wodą,zakręcić,nie pasteryzować odstawić w ciepłe miejsce do zakiszenia.

Porady

Wstawiam fotkę świeżo zrobionych i ukiszonych wcześniej,ale tegoroczne.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy