Ogórki w curry

0 (0 ocen)

Uwielbiam je. Dla mnie lepiej smakują niż korniszony.Lekko kwaskowate, lekko słodkie. Kontrast smaków a jednak wszystko łączy się w całość i świetnie smakuje.

Składniki:

  • Zalewa:
    - 4 szkl. wody
    - 1 szkl. octu
    - 2 szkl. cukru
    - 3 łyżki soli

    - 3 kg ogórków pokrojonych w słupki
    - 2 łyżeczki curry
    - 1 łyżeczka pieprzu mielonego
    - 1 łyżeczka gorczycy
    - 3 duże cebule pokrojone w krążki
    - 3 łyżki soli
    - ziele angielskie

Ogórki w curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zalewa:
    wszystkie składniki zagotować.
    Ogórki z przyprawami i cebulą wymieszać.
    Ogórki włożyć do czystych słoików, wrzucić po jednym ziele angielskim i gorczyce.
    Wlać zalewę (tak aby zalać wszystkie ogórki, aby nie wystawały).
    Zagotować.

Porady

Ciepłe słoiki wsadzić do ciepłej wody, aby nie pękły.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy