Ogórki w miodzie

0 (0 ocen)

  • 30 min

Posiadają wyjątkowy słodko - kwaśny smak i piękny kolor.

  • 30 min

Składniki:

  • 2 kg ogórków
    liście laurowe
    ziarenka pieprzu
    ziele angielskie
    czosnek
    Zalewa:
    3/4 szklanki octu
    3 łyżki soli
    12 łyżek cukru
    1,5 litra wody
    9 łyżek miodu

Ogórki w miodzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Prawie gotowe;) 1. Ogórki obieramy, kroimy w plastry i kładziemy je do słoików. Do słoików włożyć liść laurowy, po 2 ziarenka pieprzu, 1 ziele angielskie, ząbek czosnku.
  • Gotowe 2. Ze składników zagotować zalewę (miód dodajemy po zdjęciu z ognia). Letnią zalewą zalać ogórki i pasteryzować przez 10 minut.

Komentarze

Podobne przepisy