Ogórki w ziołowej zalewie octowej

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Do obiadu, do sałatek,czy np. do hot-dogów lub hamburgerów

  • 2 godz.

Składniki:

  • 4 kg ogórków
    1 kg cebuli
    główka czosnku
    Zalewa:
    5 szklanek wody
    1 szklanka octu
    2 łyżki soli
    6 łyżek cukru
    3 łyżki ziół prowansalskich

Ogórki w ziołowej zalewie octowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na zalewę zagotować. Ogórki dobrze umyć, pokroić w cieniutkie plasterki. Cebulę i czosnek obrać i też cienko zszatkować. Wymieszać wszystko w dużej misce, zalać gorącą zalewą. Odstawić na ok 1 godz. Po tym czasie nakladać do słoików, dobrze zakręcić i pasteryzować ok.15 min

Porady

Zamiast ziół prowansalskich dodać można inne ulubione zioła

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy