OGORKI Z CHILI

0 (0 ocen)

  • 6 min

WYJATKOWO OSTRA I SMACZNA

  • 6 min

Składniki:

  • 4 kg ogorkow
    glowka czosnku
    2 kg cukru
    3 szklanki octu
    11 lyzek oleju
    6 lyzek soli
    chili

Ogorki z chili - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. ogorki pokroic w plastry ze skorka zasypac 2 lyzkami soli i odstawic na 6 godzin.
    Nastepnie odsaczyc ogorki dodac do nich pokrjony czosne w plastrki i zasypac 4 lyzeczki przyprawy chili wszystko wymieszac.


    Zalewa
    2 kg cukru
    3 szklanki octu
    11 lyzek oleju
    6 lyzek soli

    Zalac ogorki zalewa i pasteryzowac okolo 3 minut. smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy