Ogórkowa

0 (0 ocen)

  • 15 min

Pyszna zupa z kiszonych ogórków, smakuję i latem i zimą;)

  • 15 min

Składniki:

  • 6 kiszonych ogórków
    1duża marchew
    1 średnia pietruszka
    kawałek selera
    3 ząbki czosnku
    2 liście laurowe
    3 kulki ziela ang
    8 – 10 kulek pieprzu
    Śmietana około 200 ml
    Przyprawa w płynie i pieprz mielony do smaku

Ogórkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa obieram i myję, ścieram razem z ogórkami (w blenderze) na wiórki. Przekładam do garnka i zalewam wodą ( około 2 l) dodaję pokrojony w cieniutkie plasterki czosnek i przyprawy. Gotuję jakieś pół godziny. Po tym czasie dodaję śmietanę zahartowaną zupą, mieszam i doprawiam do smaku. Podaję z ziemniakami lub ryżem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy