ogorkowa z koperkiem

0 (0 ocen)

  • 60 min

Mój mąż nie przepadał za ogorkowa ale jak spróbował tą wersję to zmienił zdanie ☺

  • 60 min

Składniki:

  • 6 ogórków kiszonych, 4 ziemniaki, 2 marchewki, 1 pietruszka, 2 cebule, koperek świeży i kiszony z ogórków, śmietana, 1 łyżka mąki, kość wieprzowa,liść laurowy, pieprz ziarnisty

Ogorkowa z koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyć I obgotowac mięso można zmienić wodę według uznania. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę. Warzywa także umyc i obrać dodac do wywaru mięsnego razem z przyprawami
  • 2. Ogórki zetrzeć na tarce O drobnych oczkach.jak ziemniaki będą już prawie miękkie dodac starte ogorki mozna jeszcze dolać sok z ogórków do smaku a także koperek świeży i kiszony gotować jeszcze około 20 minut .wylowic z zupy koper kiszony i kosc.zagęścić śmietana i mąką doprawić do smaku solą i pieprzem
  • 3. Mozna rozdrobnić mięso i dodac do zupy będzie wtedy bardziej syta. Gotową zupę udekorować kleksem śmietany i świeżym koperkiem

Porady

Żeby nie zrobiły nam się grudki przy zageszczaniu zupy mozna do małego słoiczka wsypać trochę mąki i śmietany dodac troche wody zamknąć słoiczek i wstrząsnąć a następnie wlać zaklepke do zupy

Komentarze

Podobne przepisy