Ogórkowe słupki

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Dbam o to, by przyrządzane dania nie zawierały tłuszczu i były zdrowe. Dlatego w mojejkuchni bardzo ważną rolę odgrywają warzywa. Podaję je w każdej postaci: duszone, gotowane i na surowo.

Składniki:

  • ● 2 ogórki
    ● mała cebula
    ● op. ziarnistego twarogu ze śmietaną
    ● kilka rzodkiewek
    ● sól, pieprz
    ● sałata, 2 pomidory i jajko na twardo do dekoracji

Ogórkowe słupki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ogórkowe słupki 1. Ogórki obieramy, kroimy
    w 4-5-cm kawałki. Delikatnie
    wydrążamy nasiona (nie do końca).
    Rzodkiewki i cebulę kroimy
    w małą kostkę. Wsypujemy do
    twarogu, mieszamy. Doprawiamy
    do smaku solą i pieprzem.
  • 2. Ogórki napełniamy farszem.
    Układamy na talerzu na liściach
    sałaty i dekorujemy plastrami
    pomidora i cząstkami jajek.

Porady

Do farszu możemy dodać posiekany koperek lub szczypiorek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_05-2010

Komentarze

Podobne przepisy