OGÓRKOWO SZPINAKOWE SUSHI

0 (0 ocen)

Podawać jako przystawkę do zimnego bufetu.

Składniki:

  • 1 opakowanie szpinaku
    1 ogórek wężowy
    20 dkg. twarogu półtłustego
    5 łyżek rozdrobnionego sera żółtego
    3 łyżki masła
    1 główka czosnku
    sól,pieprz,czosnek granulowany

Ogórkowo szpinakowe sushi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ogórkowo szpinakowe sushi 1. Na patelni rozgrzać 2 łyżki masła,włożyć szpinak, czosnek
    przeciśnięty przez praskę,smażyć do czasu odparowania
    wody.
  • ogórkowo szpinakowe sushi 2. Włożyć rozkruszony twaróg i smażyć do czasu
    rozpuszczenia się sera,przyprawić do smaku
    solą,pieprzem,czosnkiem granulowanym,przestudzić.
  • ogórkowo szpinakowe sushi 3. Ogórek umyć,pokroić na 3-4 cm.słupki,ze środka usunąć gniazda nasienne.
    Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach lub rozdrobnić blenderem.
  • ogórkowo szpinakowe sushi 4. W wycięte środek ogórka włożyć ciasno farsz z szpinakiem.
  • ogórkowo szpinakowe sushi 5. Naczynie żaroodporne wysmarować łyżką
    masła,rozłożyć pozostały farsz,posypać łyżką
    rozdrobnionego sera i odwracając słupki ułożyć nafaszerowane
    ogórki lekko wgniatając w rozłożony farsz.Całość posypać
    pozostałym rozdrobnionym serem
  • Ogórkowo szpinakowe sushi 6. Całość wstawić do piekarnika nagrzanego do 180C i zapiekać 15 min.Czubki ogórków ozdobić keczupem.

Komentarze

Podobne przepisy