Ogórkowy krokodyl "Kuchnia dla niejadka "

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pierwszy raz ogorkowego krokodyla zobaczylam w szwajcarii i stwiedzilam ze musze takiego samego zrobic :-)

  • 30 min

Składniki:

  • 1dlugi ogórek
    Ser zôlty
    Kebanoski
    Papryka czerwona
    Papryka zôlta
    2 Marchewki
    Pomidory Koktajlowe
    Mozzarella
    Gruszka
    2 ogórki karniszone
    2 gozdziki
    Wykalaczki

Ogórkowy krokodyl "kuchnia dla niejadka " - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. wszystkie warzywa dokladnie myjemy i osuszamy . Ogórek wzdluz obcinamy aby lezal stabilnie na talezu. Z przodu ogorka zrobic naciecie na paszcze na dlugosci 8cm ( nozykiem wyciac górne i dolne zeby ). Z papryki zrobic jezyk i wsunac go do paszczy . 2 kulki mozzarelli nabic na wykalaczke w srodek wlozyc po jednym gozdziku i umocowac Jako oczy . Z sera zoltego i kebanosow zrobic szaszlyczki i powbijac w ogorka . Reszte warzywa pokroic i ulozyc kolo ogorka (krokodyla ) .

Porady

Mozna dac na tace wszystko Co sie chce i jakie warzywa sie lubi .

Komentarze

Podobne przepisy