Okoń na grillowanym bakłażanie

0 (0 ocen)

  • 5 min

Inwestujmy w zdrowie i jedzmy ryby

  • 5 min

Składniki:


  • 1 okoń,
    1/2 szt bakłażana,
    olej rzepakowy,
    1 ząbek czosnku,
    pieprz biały
    Sól morska- MŁYNEK,
    papryka słodka,
    cytryna

Okoń na grillowanym bakłażanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Okonia myjemy patroszymy i osuszamy . Do miseczki wlewamy olej dodajemy sól morska ,pieprze paprykę słodką i wyciśnięty czosnek mieszamy . Taką marynatą smarujemy całą rybę na zewnątrz i w środku .
  • 2. Rybę układamy na blasze i pieczemy w piekarniku ok 20 min . zależy od wielkości ryby.
  • 3. Bakłażana myjemy i kroimy w plasterki smarujemy także marynata . Wkładamy go do piekarnika pod koniec pieczenia ryby . Rybę serwujemy na bakłażanie .

Porady

Podajemy z sosem pomidorowym-salsą

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy