Okoń z kukurydzą

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zajmuję się dziećmi, mężem i domem. Przepis na tę rybę dostałam od cioci.

Składniki:

  • ● 4 okonie
    ● łyżka soku z cytryny
    ● 20 dag masła
    ● 2 łyżeczki posiekanego tymianku
    ● łyżka mielonej papryki
    ● 4 kolby kukurydzy
    ● por
    ● gałązki koperku
    ● cytryna
    ● sól
    ● pieprz

Okoń z kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryby sprawiamy i solimy.
    Kukurydzę gotujemy ok. 15
    minut. Masło roztapiamy, dodajemy
    tymianek, sok, pieprz
    i paprykę. Dusimy 2 minuty.
    Połową mieszanki smarujemy
    ryby. Pieczemy na grillu
    z obu stron ok. 20 minut, co
    jakiś czas smarując pozostałą
    mieszanką.
  • 2. Po 10 minutach wkładamy
    na ruszt kukurydzę i pieczemy,
    często obracając.
    Ryby dekorujemy koperkiem,
    plastrami cytryny i pora.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_06-2010

Komentarze

Podobne przepisy