Omlet bez mąki z rukolą, boczkiem dojrzewającym i pomidorkami

0 (0 ocen)

  • 5 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Omlet zawsze wychodzi puszysty oraz delikatny w smaku. Koniecznie spróbujcie podać go z rukolą, boczkiem dojrzewającym i pomidorkami.

  • 5 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • (1 sztuka o średnicy 18-20 cm)
    Omlet:
    2 jajka
    sól
    odrobina masła do smażenia
    Dodatki:
    rukola
    boczek dojrzewający
    pomidorki koktajlowe

Omlet bez mąki z rukolą, boczkiem dojrzewającym i pomidorkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Omlet.
    Białka z solą ubić na sztywno i delikatnie połączyć z żółtkami.
    Masę jajeczną przelać na uprzednio natłuszczoną patelnię i smażyć na niewielkim ogniu z obu stron.
    (Uważać przy przewracaniu placka. Ja przekładam go na talerz, a następnie ponownie na patelnię.)
    Podanie.
    Gotowy omlet przełożyć na talerz oraz posypać solidną garścią rukoli.
    Na wierzchu ułożyć kawałki boczku i pomidorki koktajlowe przekrojone na połowę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy