Omlet owsiano-waniliowy

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Zapraszam na pyszny omlet śniadaniowy na słodko. Omlet z płatkami owsianymi jest prosty w przygotowaniu, bardzo sycący i aromatyczny dzięki dodatkowi wanilii. Polecam

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 jajka
    4 łyżki mleka
    1/2 łyżeczki pasty waniliowej
    1 łyżeczka cukru waniliowego
    4 łyżki płatków owsianych
    1 łyżka mąki kukurydzianej
    1 łyżeczka oleju/oliwy do smażenia

Omlet owsiano-waniliowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka przekładamy do miseczki i roztrzepujemy widelcem. Do jajek dodajemy pozostałe składniki i mieszamy. Odstawiamy na 10 minut. Po tym czasie rozgrzewamy patelnię z tłuszczem i przelewamy na patelnię masę jajeczną. Smażymy na małym ogniu na rumiany kolor z obu stron. Gotowy omlet podajemy z ulubionymi dodatkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy