Omlet szpinakowy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Gdy podaję go bliskim na śniadanie, mam pewność, że zdrowo rozpoczną dzień.

Składniki:

  • 4 jajka
    20 dag mrożonego szpinaku
    4 łyżki startego żółtego sera
    ząbek czosnku
    2 łyżki mleka
    2 łyżki mąki
    łyżka masła
    oliwa do smażenia
    sól
    pieprz

Omlet szpinakowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak rozmrażamy i osączamy. Podsmażamy na maśle, aż odparuje.
  • 2. Czosnek obieramy, siekamy. Dodajemy do szpinaku. Chwilę smażymy. Odstawiamy do przestygnięcia.
  • 3. Jajka miksujemy z mlekiem i mąką. Dodajemy szpinak z czosnkiem i ser. Doprawiamy i mieszamy.
  • 4. Rozgrzewamy oliwę. Wlewamy masę szpinakową i smażymy na małym ogniu. Przykrywamy. Gdy wierzch lekko się zetnie, przewracamy i smażymy na rumiano.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2011

Komentarze

Podobne przepisy