Omlet z botwinką

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Ten nietypowy warzywny omlet świetnie smakuje z mięsem.

Składniki:

  • ● 2 ziemniaki
    ● marchewka
    ● 1/2 pęczka dymki
    ● 1/2 pęczka botwinki
    ● 4 łyżki oliwy
    ● 2 ząbki czosnku
    ● przyprawy: sól, tymianek, pieprz
    ● 3 jajka
    ● 2 łyżki kremówki

Omlet z botwinką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki i marchewkę
    obieramy, myjemy i kroimy
    w kostkę. Botwinkę i dymkę
    myjemy, osączamy i siekamy.
    Ziemniaki, marchewkę, buraki
    i cebulę smażymy na rozgrzanej
    oliwie ok. 5 minut.
    Wsypujemy botwinkę, szczypiorek
    i zmiażdżony czosnek.
    Doprawiamy i podlewamy
    małą ilością wody. Dusimy
    jeszcze 5 minut.
  • 2. Jajka miksujemy z kremówką,
    doprawiamy solą
    i pieprzem. Wylewamy na warzywa.
    Smażymy pod przykryciem,
    aż jajka się zetną

Notka redakcyjna

PP_07-2010

Komentarze

Podobne przepisy