Omlet z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zdecydowanie lepszy od jajecznicy,a równie szybki w przygotowaniu.

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 jajek
    4 średnie pieczarki
    2 gałązki pietruszki
    1 pomidor
    mała cebula
    pół szklanki startego żółtego sera
    pół łyżeczki soli
    oliwa

Omlet z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki umyć,pokroić w plasterki,cebulę w kosteczkę,pomidora w plastry,pietruszkę posiekać na drobno. Żółty ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
    2.Jajka wbić do miski,dodać pietruszkę,oraz sól,rozkłócic.Na małej patelni rozgrzać oliwę,wrzucić cebulę,zeszklić,dodać kilka plasterków pieczarek,chwilę smażyć,wlać jajka,ponownie ułożyć plasterki pieczarek,oraz pomidora,smażyć na małym ogniu,łyżką delikatnie odsuwać boki omletu od patelni,aby jajka się równo usmażyły,pod koniec posypać startym żółtym serem.Omlet pozostawić na patelni do roztopienia sera.

Porady

Idealny na śniadanie,do tego bardzo pożywny.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy