Omlet z rukolą i ziołami

0 (0 ocen)

  • 15 min

pożywne śniadanie

  • 15 min

Składniki:

  • 2 jajka
    2 łyżki mleka
    70 g kiełbasy
    pół małej cebuli
    garść rukoli
    3 gałązki majeranku
    3 wierzchołki bazylii
    3 gałązki hyzopu
    sól
    pieprz
    pomidor

Omlet z rukolą i ziołami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka wybić do szklanki, rozmieszać z mlekiem. Kiełbasę i cebulę drobno pokroić i podsmażyć, dodać posiekaną rukolę, zamieszać, Wylać jajka z mlekiem, posypać świeżymi ziołami, pokroić pomidor na plasterki i ułożyć na wierzchu, posolić, posypać pieprzem i przykryć omlet smażąc na małym ogniu. Omlet jest gotowy po 3-4 min kiedy jajko się zetnie.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy