Omlet z warzywami i serem

0 (0 ocen)

  • 15 min

Pyszne i sycące danie.

  • 15 min

Składniki:

  • 2-3 porcje:

    450 g (op. ) włoskiej mieszanki warzyw, np. Hortex, Frosta
    3 jaja
    2-3 łyżki startego żółtego sera ( lub wg uznania)
    1/2 łyżeczki oregano
    1/2 łyżeczki bazylii
    sól, pieprz
    1 łyżka oliwy

Omlet z warzywami i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zamrożone warzywa zalewamy na patelni szklanką wody, przykrywamy i dusimy ok. 5 minut, do rozmrożenia.
    Gdy woda odparuje , wlewamy olej.
    Podsmażamy i doprawiamy.
    Jajka rozmącamy, zalewamy nimi warzywa, rozlewając równo po całej patelni.
    Na wierzchu rozrzucamy ser, przykrywamy.
    Omlet jest gotowy po 3-4 minutach, gdy jaja się zetną a ser stopi.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy