Omlet z wędzonym oscypkiem

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Lekkie, szybkie w przygotowaniu i pyszne śniadanie.

  • 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 jajka, oscypek lub inny ser wędzony, 3 łyżki mleka, szczypiorek, pomidorki koktajlowe, awokado, cebulka, sól, pieprz, masło lub oliwa

Omlet z wędzonym oscypkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • omlet 1. Jajka roztrzepać, dodać mleko, sól i pieprz. Wylać na rozgrzane na patelni masło lub oliwę. Zmniejszyć płomień i przykryć pokrywką. Po dwóch minutach smażenia, ułożyć pokrojony w plastry ser i przykryć pokrywką. Omlet powinien być ścięty na górze a ser roztopiony. Zsunąć na talerz a na wierzchu ułożyć pokrojone warzywa.

Porady

Na patelni można podsmażyć wcześniej pokrojony boczek i dopiero wylać roztrzepane jajka.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy