Omlet ze szparagami i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Usuwany stwardniałe końcówki szparagów. Szparagi same złamią się w odpowiednim miejscu. Kroimy je skośnie na 1cm kawałki. W garnku zagotowujemy wodę ze szczyptą soli i cukru. Wrzucamy szparagi i gotujemy 2 minuty. Przekładamy je do zimnej wody, aby zakończyć proces gotowania. Następnie wyjmujemy je i osuszamy.
Jajko roztrzepujemy z mlekiem, szczyptą soli i pieprzu.
Na patelni rozpuszczamy masło. Wlewamy masę jajeczną. Smażymy 1 minutę. Następnie wykładamy szparagi i smażymy pod przykryciem około 2-3 minuty aż cała masa jajeczna się zetnie. Pod koniec omlet posypujemy pokruszoną fetą. Zdejmujemy z ognia i od razu podajemy.
Życzę smacznego
Komentarze