OMLET ZIEMNIACZANY

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

OMLET KTÓRY MOŻNA PODAĆ BEZPOŚREDNIO NA PATELNI SMAKUJE WYŚMIENICIE SĄ TAM ZIEMNIACZKI, ZIOŁA .....

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -100-200 G BOCZKU (JA DAŁAM PARZONY)
    -1 CEBULA
    -6 ŚREDNICH ZIEMNIAKÓW
    -5 JAJEK
    -5 ŁYŻEK MLEKA
    -SZCZYPIOREK
    -2 POMIDORY
    -KILKA PLASTERKÓW SERA ŻOŁTEGO
    PRZYPRAWY : SÓL,PIEPRZ,MAJERANEK,OLEJ

Omlet ziemniaczany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. -ZIEMNIAKI GOTUJEMY Z DODATKIEM SOLI (MOŻEMY UGOTOWAĆ DZIEŃ WCZEŚNIEJ)
    -BOCZEK Z CEBULKĄ KROIMY W KOSTECZKĘ I SMAŻYMY NA OLIWIE
    - PO OSTYGNIĘCIU ZIEMNIAKI KROIMY NA PLASTRY I PODSMAŻAMY DO LEKKIEGO PODPIECZENIA
    -JAJKA ROZTRZEPUJEMY W MISECZCE . PRZYPRAWIAMY
    -ZIEMNIACZKI ŁADNIE UKŁADAMY I PRZYKRYWAMY JE BOCZKIEM Z CEBULKĄ NA TO DAJEMY PLASTERKI SERA I ZALEWAMY MASĄ JAJECZNĄ
    -ZMNIEJSZAMY OGIEŃ I PRZYKRYWAMY POKRYWKĄ ABY MASA SIĘ ŁADNIE ŚCIEŁA ALE NIE PRZYPALIŁA
    -POMIDORY KROIMY NA PLASTERKI ,UKŁADAMY NA OMLECIE I POSYPUJEMY POSIEKANYM SZCZYPIORKIEM
    -SMACZNEGO

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy